Farfalle se zelím a kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle se zelím a kari
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 7686 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Cibule |
1 kávová lžička | Kari koření |
50 ml | Olej stolní |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Farfalle |
1 špetka | Vegeta |
1 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 110g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 501,9mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 248,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Olej stolní, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Farfalle, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle se zelím a kari postup přípravy receptu:
1 | Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli až zesklovatí. Zpěníme kari a přidáme nahrubo nakrájené zelí. Mírně ochutíme vegetou, krátce podusíme a zjemníme smetanou. |
2 | Smícháme s vařenými těstovinami a podáváme. |
Poznámka
Lze připravit i bez smetany, se sýrem nebo zapečené s vejcem a mlékem.