Jednoduchý recept

Telecí kotlety na česneku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7688

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 kávová lžička Citronová kůra
1 ks Lilek
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
600 g Telecí kotlety
1 kávová lžička Tymián sušený
60 ml Víno červené
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 989kJ
2% Sacharidy 9 g
11% Tuky 8 g
7% Sodík 142 mg
57% Bílkoviny 32 g

Telecí kotlety na česneku postup přípravy receptu:

1

Rozpálíme v pánvi polovinu oleje a osmahneme česnek dozlatova. Vyndáme z pánve a dáme stranou.

2

Zvýšíme teplotu a dáme do pánve osolené a opepřené kotlety. Přisypeme citronovou kůru a tymián a z každé strany maso minutu osmahneme.

3

Poté maso vyndáme z pánve, rozdělíme na ně česnek a udržujeme teplé.

4

Rozpálíme v pánvi zbytek oleje a zprudka v něm tři minuty smažíme nakrájený lilek. Přilijeme víno, přisypeme rajčata a bazalku a 3 minuty dusíme, dokud zelenina nezměkne.

5

Opepříme.

6

Na talíře rozdělíme telecí kotlety a podáváme s česnekem a lilkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept