Telecí kotlety na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí kotlety na česneku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7688 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
6 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Citronová kůra |
1 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
600 g | Telecí kotlety |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
60 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 120,9mg |
Draslík | 779,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 374,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová kůra, Lilek, Olej stolní, Rajčata, Telecí kotlety, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí kotlety na česneku postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme v pánvi polovinu oleje a osmahneme česnek dozlatova. Vyndáme z pánve a dáme stranou. |
2 | Zvýšíme teplotu a dáme do pánve osolené a opepřené kotlety. Přisypeme citronovou kůru a tymián a z každé strany maso minutu osmahneme. |
3 | Poté maso vyndáme z pánve, rozdělíme na ně česnek a udržujeme teplé. |
4 | Rozpálíme v pánvi zbytek oleje a zprudka v něm tři minuty smažíme nakrájený lilek. Přilijeme víno, přisypeme rajčata a bazalku a 3 minuty dusíme, dokud zelenina nezměkne. |
5 | Opepříme. |
6 | Na talíře rozdělíme telecí kotlety a podáváme s česnekem a lilkem. |