Kaštanová nádivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaštanová nádivka
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 769 |
Kategorie: | Nádivky |
Ingredience
20 ks | Kaštany jedlé |
80 g | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Smetana |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 228g |
---|---|
Cholesterol | 400,2mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 562,9mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 201,0mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kaštany jedlé, Mandle, Muškátový oříšek, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kaštanová nádivka postup přípravy receptu:
1 | Kaštany upečeme, vyloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Nasypeme je do nádoby s máslem a cukrem, za stálého míchání opečeme. |
3 | Zvlášť si utřeme 100 g másla a žloutky, přidáme oloupané nakrájené mandle a opečené kaštany. Doplníme několika lžícemi sladké smetany, špetkou muškátového květu a osolíme. Přidáme trochu strouhanky, nesmí však být nádivka příliš tuhá. |
4 | Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do nádivky. |
Poznámka
1