Pstruh s pikantní datlovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh s pikantní datlovou nádivkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7691 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
145 g | Datle |
3 polévková lžíce | Koriandr mletý |
60 g | Máslo čerstvé |
125 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Pstruh |
125 g | Rýže dušená |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 395,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Datle, Koriandr mletý, Ořechy vlašské, Pstruh, Rýže dušená, Skořice mletá, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh s pikantní datlovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Pod studenou tekoucí vodou omyjeme pstruhy a vypláchneme břišní dutinu. Ryby osušíme, břišní dutinu pokapeme citrónem, osolíme a opepříme. |
2 | Odložíme stranou 5 datlí, ostatní nakrájíme na kousky. |
3 | Rozpálíme v pánvi malé množství másla a osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli. Přidáme zázvor, skořici a smažíme, dokud nezačne vonět. Odstavíme pánev, přidáme ostatní suroviny na nádivku a nakrájené datle. |
4 | Odstřihneme 4 kusy alobalu, abychom do nich zabalili pstruhy. Potřeme alobal máslem, položíme na něj pstruhy, břišní dutiny naplníme nádivkou a ryby pomažeme rozehřátým máslem. |
5 | Podélně rozřízneme 5 datlí a na nudličky nakrájíme. Obložíme jimi ryby. Zabalíme pstruhy do alobalu a dáme na plech. |
6 | Pečeme při 180 stupních 20 minut. |
7 | Vyndáme z alobalu a dáme na mísu. Poprášíme je mletou skořicí a podáváme. |