Jednoduchý recept

Kuře s mandlovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7695

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1,5 kg Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Mandle
75 g Mandle mleté
3 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Petržel - nať
1 ks Skořice celá
1 kávová lžička Směs koření na kuře
1 špetka Sůl
600 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 452kJ
2% Sacharidy 8 g
21% Tuky 15 g
13% Sodík 253 mg
77% Bílkoviny 43 g

Kuře s mandlovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

2 lžíce oleje rozpálíme v pánvi, přidáme cibuli a dozlatova osmahneme. Přidáme česnek a smažíme minutu.

2

Cibuli a česnek vyndáme a dáme stranou.

3

Nalijeme do pánve poslední lžíci oleje a kuřecí plátky osmažíme po porcích. Občas obrátíme, aby zhnědly. Přidáme mletý zázvor a šafrán.

4

Přilijeme vodu a přidáme tyčinku skořice a směs na kuře, citrónovou šťávu, sůl a pepř. 40 minut necháme vařit a pak maso vyndáme z pánve a přendáme na předehřátou mísu.

5

Z pánve odstraníme přebytečný tuk, vyjmeme skořicovou tyčinku, a přilijeme vodu, abychom měli v pánvi 600ml vývaru.

6

Do suché a čisté pánve nasypeme mandlovou moučku a pražíme za stálého míchání, dokud nezezlátne.

7

Zmírníme teplotu a přiléváme vývar, dokud omáčka nezhoustne. Kuřecí plátky polijeme omáčkou, ozdobíme petrželí a opraženými nastrouhanými mandlemi.

Poznámka

Podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept