Jednoduchý recept

Nadívané jehněčí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 7699
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
150 g Játra kuřecí
600 g Jehněčí kýta
1 polévková lžíce Jíška instantní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 366kJ
7% Sacharidy 24 g
44% Tuky 33 g
20% Sodík 405 mg
72% Bílkoviny 41 g

Nadívané jehněčí postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kýtu prokrojíme na plát, naklepeme, osolíme a opepříme.

2

Zpěníme na pánvi lžíci másla a orestujeme na ní na nudličky nakrájená kuřecí játra.

3

V misce smícháme žemle pokrájené na kostičky s vejci rozšlehanými s mlékem, solí, pepřem a špetkou muškátového květu. Přidáme játra, strouhanku a jemně nasekanou petrželku. Směs promícháme, naneseme na okraj masa, stočíme a svážeme potravinářským provázkem nebo režnou nití. Roládu vložíme do zapékací mísy, přidáme cibule nakrájené na měsíčky, podlijeme vodou, zakryjeme poklicí a pečeme hodinu.

4

Poté poklici sundáme a dopečeme dozlatova. Šťávu z masa zahustíme lžící hotové světlé jíšky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept