Vařený okoun - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený okoun
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 770 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
100 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Okoun říční |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 189,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Strouhanka, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Okoun říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený okoun postup přípravy receptu:
1 | Ryby vykucháme, oškrábeme a důkladně omyjeme. Vložíme do nádoby, okmínujeme, osolíme, přidáme jemně prolisovaný česnek, cibuli a vývar. |
2 | Přivedeme pozvolna k varu a necháme vařit na mírném plameni asi 20 minut. |
3 | Uvařené ryby pak vyjmeme děrovanou lopatkou. Necháme chvilinku okapat. |
4 | Položíme na prohřáté talíře, zalijeme máslem a lehce posypeme strouhankou, kterou jsme si předem osmahli na másle. |