Recept

Rýžový nákyp s broskvemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 7702
Kategorie: Nákypy

Ingredience

50 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
800 ml Kompot broskvový
1 l Mléko polotučné
250 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
70 g Tuk Hera jedlý
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 787 kcal
Kilojoule 3 294kJ
34% Sacharidy 121 g
34% Tuky 25 g
8% Sodík 156 mg
37% Bílkoviny 21 g

Rýžový nákyp s broskvemi postup přípravy receptu:

1

Rýži zalijeme mlékem, osolíme a uvaříme doměkka.

2

Utřeme máslo, cukr, vanilinový cukr a žloutky do pěny a promícháme se zchladlou rýží.

3

Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do rýžové směsi.

4

Pekáček vytřeme tukem, vysypeme jemně umletou strouhankou a naplníme polovinou směsi. Pokryjeme polovinou broskví a zakryjeme zbylou rýží. Poklademe zbylé broskve, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme dorůžova.

5

Nákyp podáváme horký přelitý šťávou z broskví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept