Smažené vepřové kotlety s pomeranči a šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené vepřové kotlety s pomeranči a šalvějí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7703 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Martini bianco |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
2 kávová lžička | Šalvěj sušená |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
285 ml | Vývar drůbeží |
2 polévková lžíce | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 103,5mg |
Draslík | 616,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 112,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martini bianco, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šalvěj sušená, Vepřové kotlety, Vývar drůbeží, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené vepřové kotlety s pomeranči a šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme ve velké pánvi olej, okořeníme kotlety a polovinu z nich smažíme z každé strany 4 minuty. |
2 | Vyjmeme je a usmažíme další várku, a předchozí udržujeme teplé. |
3 | Druhou várku přidáme k první a udržujeme vše teplé. |
4 | Přilijeme vývar do pánve, vermut, přidáme šťávu a kůru z pomeranče a želé. Povaříme 5 minut, dokud se polovina tekutiny nevypaří a omáčka částečně neztmavne. |
5 | Přisypeme do omáčky šalvěj, vložíme do ní kotlety a necháme prohřát. |
6 | Kotlety podáváme přelité omáčkou. |