Hovězí maso na víně rioja - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso na víně rioja
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7705 |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
700 g | Hovězí libové |
6 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
255 ml | Passata (drcená rajčata) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
0,5 l | Víno červené |
310 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 101,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Hovězí libové, Nové koření celé, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso na víně rioja postup přípravy receptu:
1 | Na 180 stupňů předehřejeme troubu. |
2 | Na rozpáleném oleji smažíme zprudka 10 minut maso dohněda. Vyjmeme ho a přidáme do hrnce mrkev, česnek a celer. Smažíme 4 minuty za pravidelného míchání. |
3 | Přidáme k zelenině žampiony a necháme je změknout. Přimícháme nové koření, passatu, snítky tymiánu, přilijeme víno a okořeníme. |
4 | Do hrnce vrátíme hovězí maso a vaříme zvolna. |
5 | Přikryjeme hrnec pokličkou a maso dusíme 1.5 hodiny, dokud není měkké. |
6 | Poté ozdobíme zbylým tymiánem. |
Poznámka
passata - italská omáčka z drcených rajčat