Guláš z hub - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš z hub
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 7706 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
800 g | Houby čerstvé |
300 ml | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 286,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš z hub postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme jemně nasekanou ciulku, necháme zesklovatět, přidáme papriku a chviličku smažíme. Přidáme nakrájené houby, promícháme, osolíme a opepříme, aby dobře pustily vodu, přidáme kmín a za občasného míchání dusíme bez pokličky asi 10 minut, dokud se většina vody neodpaří. |
2 | Poté přilijeme vývar a přivedeme k varu. |
3 | V hrníčku rozkvedláme mouku s 200 ml vody a zahustíme s ní guláš. Nakonec přidáme utřený česnek a ještě chvíli povaříme. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým pečivem.