Vepřové maso s cizrnou po florentinsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s cizrnou po florentinsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7708 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
400 g | Cizrna |
1 kávová lžička | Fenykl obecný |
3 polévková lžíce | Mascarpone |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
225 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
510 g | Vepřová kýta |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 103,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cizrna, Fenykl obecný, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s cizrnou po florentinsku postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme olej ve velké pánvi. |
2 | Zpěníme nakrájenou cibuli, česnek a čili papričku a minutu smažíme. |
3 | Přidáme nakrájené vepřové maso na proužky a dozlatova smažíme 5 minut. |
4 | Přisypeme fenyklová semínka, přilijeme víno a 4 minuty smažíme. |
5 | Přidáme cizrnu a špenát a 4 minuty dusíme, aby špenát lehce povadl a voda se z něj vypařila. |
6 | Přidáme sýr mascarpone, zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme. |