Guláš z demínky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš z demínky
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 771 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Chléb konzumní |
150 g | Cibule |
400 g | Hovězí plec |
50 g | Křen |
100 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový |
50 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 123,6mg |
Draslík | 672,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí plec, Křen, Paprikové lusky čerstvé, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš z demínky postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Osmahneme na sádle cibuli a přidáme maso, okořeníme, osolíme a dusíme. |
2 | Když je maso již změklé, zahustíme chlebem, přidáme protlak a necháme povařit do úplného změknutí masa. |
3 | Do hotového guláše přidáme nakrájenou kapii a posypeme nastrouhaným křenem. |