Jednoduchý recept

Smažený telecí jazyk

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 7714

Ingredience

3 polévková lžíce Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Strouhanka
100 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Telecí jazyk
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 957kJ
5% Sacharidy 20 g
44% Tuky 33 g
18% Sodík 352 mg
39% Bílkoviny 22 g

Smažený telecí jazyk postup přípravy receptu:

1

Jazyky důkladně omyjeme a uvaříme pozvolna ve slané vodě.

2

Po uvaření je vyndáme a vložíme do studené vody, oloupeme a necháme vychladnout.

3

Potom je podélně nakrájíme na porce, z obou stran posolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance.

4

Smažíme zprudka po obou stranách v rozpáleném sádle.

Poznámka

Po dosmažení je podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a sladkokyselou okurkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept