Smažený telecí jazyk - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený telecí jazyk
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7714 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Sádlo škvařené |
80 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Telecí jazyk |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 148,1mg |
Draslík | 314,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 80,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Telecí jazyk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený telecí jazyk postup přípravy receptu:
1 | Jazyky důkladně omyjeme a uvaříme pozvolna ve slané vodě. |
2 | Po uvaření je vyndáme a vložíme do studené vody, oloupeme a necháme vychladnout. |
3 | Potom je podélně nakrájíme na porce, z obou stran posolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance. |
4 | Smažíme zprudka po obou stranách v rozpáleném sádle. |
Poznámka
Po dosmažení je podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a sladkokyselou okurkou.