Telecí jazyk na sardeli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí jazyk na sardeli
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7715 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
15 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Sádlo škvařené |
20 g | Sardelová pasta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Telecí jazyk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 73,8mg |
Draslík | 301,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 4,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Telecí jazyk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí jazyk na sardeli postup přípravy receptu:
1 | Jazyky důkladně omyjeme. |
2 | Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme dozlata na sádle. Zalijeme vařící vodou, přidáme omyté jazyky, osolíme a dusíme přiklopené do změknutí. Dle potřeby doléváme vodu a obracíme. |
3 | Po uvaření je vyjmeme, dáme do studené vody a pak oloupeme. |
4 | Šťávu z jazyků vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a orestujeme. |
5 | Přidáme sardelovou pastu nebo utřené sardelky. Přidáme vodu tak, aby byla omáčka řidší, dobře promícháme a zvolna vaříme do zhoustnutí omáčky, až se začne oddělovat tuk. |
6 | Jazyky podélně nakrájíme na plátky, přidáme do procezené omáčky a krátce povaříme. Nakonec ochutíme kouskem másla. |
Poznámka
K příloze podáváme dušenou rýži, vařený brambor nebo houskový knedlík.