Jednoduchý recept

Telecí jazyk na sardeli

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 7715
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Cibule
15 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Sádlo škvařené
20 g Sardelová pasta
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Telecí jazyk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 179kJ
3% Sacharidy 11 g
23% Tuky 17 g
10% Sodík 192 mg
34% Bílkoviny 19 g

Telecí jazyk na sardeli postup přípravy receptu:

1

Jazyky důkladně omyjeme.

2

Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme dozlata na sádle. Zalijeme vařící vodou, přidáme omyté jazyky, osolíme a dusíme přiklopené do změknutí. Dle potřeby doléváme vodu a obracíme.

3

Po uvaření je vyjmeme, dáme do studené vody a pak oloupeme.

4

Šťávu z jazyků vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a orestujeme.

5

Přidáme sardelovou pastu nebo utřené sardelky. Přidáme vodu tak, aby byla omáčka řidší, dobře promícháme a zvolna vaříme do zhoustnutí omáčky, až se začne oddělovat tuk.

6

Jazyky podélně nakrájíme na plátky, přidáme do procezené omáčky a krátce povaříme. Nakonec ochutíme kouskem másla.

Poznámka

K příloze podáváme dušenou rýži, vařený brambor nebo houskový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept