Telecí řízky Kounické - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky Kounické
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7716 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
1 dl | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 655,0mg |
Vláknina | 881,5mg |
Vitamín A | 9,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky Kounické postup přípravy receptu:
1 | Řízky naporcujeme, naklepeme a osolíme. |
2 | Vkládáme do nádoby střídavě vrstvu řízků, slaniny a cibule. Dusíme je přiklopené ve vlastní šťávě až do změknutí. |
3 | Potom řízky zlehka obrátíme a podlijeme trochou vývaru. |
4 | Po uvaření maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zlehka poprášíme moukou a orestujeme. |
5 | Při podávání řízky posypeme na kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninou, přelijeme prolisovanou šťávou. |