Jednoduchý recept

Telecí řízky Kounické

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 7716
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
1 dl Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 275kJ
1% Sacharidy 3 g
21% Tuky 16 g
23% Sodík 467 mg
63% Bílkoviny 35 g

Telecí řízky Kounické postup přípravy receptu:

1

Řízky naporcujeme, naklepeme a osolíme.

2

Vkládáme do nádoby střídavě vrstvu řízků, slaniny a cibule. Dusíme je přiklopené ve vlastní šťávě až do změknutí.

3

Potom řízky zlehka obrátíme a podlijeme trochou vývaru.

4

Po uvaření maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zlehka poprášíme moukou a orestujeme.

5

Při podávání řízky posypeme na kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninou, přelijeme prolisovanou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept