Telecí na kmínu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí na kmínu
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7717 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
70 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí plec |
5 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 156,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Telecí plec, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí na kmínu postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme na části másla dorůžova. |
2 | Přidáme na menší kostky nakrájené maso, posypeme drceným kmínem. |
3 | Za stálého míchání lehce osmahneme, zaprášíme moukou a opět osmahneme. |
4 | Pak zalijeme vychladlým vývarem, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. |
5 | Maso dusíme přiklopené za občasného promíchání. |
6 | Po změknutí jej vyjmeme, šťávu procedíme a maso opět do ní vložíme. Zjemníme malým kouskem másla. |