Jednoduchý recept

Těšínské polešniky

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 772

Ingredience

800 g Brambory
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 503kJ
18% Sacharidy 63 g
12% Tuky 9 g
15% Sodík 304 mg
23% Bílkoviny 13 g

Těšínské polešniky postup přípravy receptu:

1

Oloupeme brambory, nastrouháme a slijeme z nich vodu.

2

Přisypeme mouku, osolíme a promícháme. Vypracujeme řídké těsto a natřeme je na zelné listy.

3

Poskládáme je na plech a dáme péct do předehřáté trouby. Po upečení list sejmeme, potřeme po obou stranách máslem a podáváme.

Poznámka

Mohou se podávat sladké posypané cukrem nebo slané posypané brynzou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept