Těšínské polešniky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těšínské polešniky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 772 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 490,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 205,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těšínské polešniky postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme brambory, nastrouháme a slijeme z nich vodu. |
2 | Přisypeme mouku, osolíme a promícháme. Vypracujeme řídké těsto a natřeme je na zelné listy. |
3 | Poskládáme je na plech a dáme péct do předehřáté trouby. Po upečení list sejmeme, potřeme po obou stranách máslem a podáváme. |
Poznámka
Mohou se podávat sladké posypané cukrem nebo slané posypané brynzou.