Kapr na grilu s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na grilu s křenem
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7720 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
500 g | Kapr obecný |
4 polévková lžíce | Křen |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Olej stolní |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 101,7mg |
Draslík | 523,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapr obecný, Křen, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na grilu s křenem postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce kapra osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. |
2 | Potom porce potřeme olejem a pečeme na roštu asi 6 minut na každé straně. |
3 | Na talíři posypeme pokrm nastrouhaným křenem, sekanou petrželkou a zakapeme rozehřátým máslem. |