Kapr se žampiony a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr se žampiony a rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7722 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Kapr obecný |
80 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno červené |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 693,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapr obecný, Rajčata, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr se žampiony a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Pečeme na másle s jemně nakrájenou cibulí. |
2 | Po vysmahnutí přidáme na plátky nakrájené žampiony, podusíme a zalijeme vínem. Přidáme spařená a oloupaná rajčata, nakrájená na kostičky. Nakonec přidáme česnek utřený se solí a pepřem. |
3 | Při podávání poléváme porce kapra touto směsí. |
4 | Podáváme s bramborami. |