Kapr po milánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr po milánsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7724 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Kapr obecný |
80 g | Máslo čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
50 g | Protlak rajčatový |
5 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 683,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapr obecný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr po milánsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce kapra potřeme česnekem utřeným se solí a zvolna opečeme na másle po obou stranách. |
2 | Na pekáč k porcím ryb přidáme plátky spařených a oloupaných rajčat a rajčatový protlak. Vše v troubě pečeme asi 10 minut. |
3 | Při podávání přeléváme porce kapra šťávou s rajčaty. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami sypanými petrželkou. |