Kapr pečený po mlynářsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr pečený po mlynářsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7726 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
500 g | Kapr obecný |
1 špetka | Kmín celý |
40 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 99,1mg |
Draslík | 473,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapr obecný, Kmín celý, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr pečený po mlynářsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce kapra osolíme, pomoučníme a okmínujeme. |
2 | Maso vložíme na rozehřátý olej a po obou stranách opečeme dočervena. |
3 | Před podáváním porce přelijeme rozehřátým máslem, pokapeme citronovou šťávou a posypeme rozsekanou petrželovou natí. |