Toleranc s klofanými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toleranc s klofanými bramborami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 773 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Kopr sterilovaný |
40 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh jemný |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kopr sterilovaný, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toleranc s klofanými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Okmínujeme a vaříme doměkka. |
2 | Pak scedíme a rozšťoucháme. |
3 | Rozetřeme si tvaroh s máslem, přimícháme mléko a přidáme najemno nakrájený kopr. |
4 | Rozšťouchané brambory upravíme na nahřátý talíř a přelijeme připravenou tvarohovou omáčkou. |