Kuličky s kokosem a kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuličky s kokosem a kořením
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7730 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 plátek | Chléb toastový |
40 g | Kokos - mletý (Kopra) |
250 g | Kuře |
100 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Za´atar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 49,6mg |
Draslík | 163,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 87,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Kuře, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Za´atar mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuličky s kokosem a kořením postup přípravy receptu:
1 | Toustový chléb namočíme do mléka a zlehka vymačkáme. Kuřecí maso umeleme, promícháme s kokosem, toastovým chlebem, ochutíme solí a pepřem. |
2 | Směs rozdělíme a vytvarujeme kuličky a velikosti velkých třešní. Obalíme v mouce a opečeme na pánvi na rozpáleném oleji. |
3 | Po vyjmutí z pánve na dno nalijeme trochu vody, zasypeme zaatarem a necháme povařit. Poté vrátíme do šťávy kuličky a necháme několik sekund orestovat. |
4 | Kuličky podáváme na listech salátu s kokosem nastrouhaným na plátky. |
Poznámka
Zaatar je směs koření typická pro Střední východ. Skládá se z divokého tymiánu, škumpy, sezamu, anýzu, kmínu, koriandru, fenyklu, řebčíku a pražené cizrny.