Lilkové špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkové špízy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7731 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
100 g | Sardelová pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 193,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapary sterilované, Lilek, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Salát hlávkový, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilkové špízy postup přípravy receptu:
1 | Lilek nakrájíme na cca 18 kostek o hraně 2,5cm. Potřeme ze všech stran olejem a na rozpálené teflonové pánvi nasucho opečeme 3-5min. Mezitím obracíme. |
2 | Z rajčat odstraníme semínka a nakrájíme je na cca 36 kostiček. |
3 | Poté připravíme minišpízy. Na každou špejli napíchneme kostičku rajčete, stočený plátek sardele, kostku lilku, 2kapary a opět rajče. |
4 | Podáváme na salátových listech. |