Kapří špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapří špíz
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7736 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Kapr obecný |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
200 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 141,8mg |
Draslík | 796,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 730,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapr obecný, Olej stolní, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapří špíz postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené kapří maso bez kostí a kůže nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme olejem. Necháme odležet. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, rajčata na čtvrtky a střídavě s kousky kapra napichujeme na jehly. Grilujeme po obou stranách doměkka a během grilování špíz potíráme rozehřátým máslem. |
Poznámka
Podáváme se smaženými bramborovými hranolky.