Guláš z konzervovaného masa s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš z konzervovaného masa s fazolemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7737 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Fazole bílé |
400 g | Hovězí ve vlastní šťávě |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Slanina vepřová |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 124,3mg |
Draslík | 722,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole bílé, Slanina vepřová, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí ve vlastní šťávě, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš z konzervovaného masa s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Přebrané a vyprané fazole namočíme přes noc do vody. |
2 | V téže vodě je druhý den uvaříme do měkka a necháme okapat. |
3 | Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku z konzervy, přidáme fazole, rajčatový protlak, šťávu z masa a maso nakrájené na stejné kousky. |
4 | Pokrm promícháme a posypeme sklovitě rozškvařenou slaninou. |
Poznámka
Jako přílohy podáváme pečivo a saláty. Obměna : Namísto suchých fazolí můžeme použít konzervu fazolí v rajčatové omáčce.