Rybí řízky smažené v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí řízky smažené v těstíčku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7739 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Filé rybí |
1 dl | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 91,8mg |
Draslík | 56,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 71,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí řízky smažené v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Mléko, vejce a mouku rozmícháme na hustší těstíčko. |
2 | Porce filé osolíme, namáčíme je do těstíčka a smažíme. |
3 | Ve zbylém těstíčku namáčíme cibuli nakrájenou na kolečka a po usmažení ji klademe na porce ryb. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší.