Jednoduchý recept

Rizoto z konzervovaného masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7740
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
40 g Máslo čerstvé
250 g Rýže loupaná
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
80 g Sýr Eidam cihla 40%
400 g Vepřové ve vlastní šťávě
150 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 734 kcal
Kilojoule 3 072kJ
16% Sacharidy 57 g
61% Tuky 45 g
3% Sodík 64 mg
47% Bílkoviny 26 g
Rizoto z konzervovaného masa
  • Rizoto z konzervovaného masa
  • 1
  • Rizoto z konzervovaného masa
  • 2
  • Vložit obrázek

Rizoto z konzervovaného masa postup přípravy receptu:

1

Drobně rozkrájenou cibuli zpěníme na tuku z konzervy, přidáme opranou a spařenou rýži, opražíme ji a zalijeme šťávou z konzervy zředěnou s trochou vody. Rýži dusíme téměř do měkka, poté přidáme drobně rozkrájené maso, vmícháme podušenou zeleninu na másle. Přikryjeme a necháme dodusit.

2

Hotové rizoto posypme strouhaným sýrem.

Poznámka

Jako přílohy podáváme saláty.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Rizoto z konzervovaného masa
Rizoto jsem vyzkoušela z konzervy tak jak je uvedeno v ingrediencích a mohu doporučit. Záleží samozřejmě na tom, kdo jakou konzervu zvolí, ale my jsme se trefili do černého. Do rizota jsem přidala trošku kukuřice a hrášku, abych uspokojila chuť mých dětí :D

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept