Rybí filé s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé s rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7741 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
500 g | Filé rybí |
50 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 17,7mg |
Draslík | 293,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Olej stolní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Porce filé osolíme, opepříme a vložíme na rozehřáté máslo do zapékací mísy. |
2 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a spolu s plátky česneku a čtvrtkami oloupaných rajčat ji osmažíme na oleji. Směs rozdělíme na jednotlivé porce ryby, osolíme a dusíme 20 minut. |
3 | Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou a obložíme dílky citronu. |