Tagliatelle s paprikou a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s paprikou a bazalkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7742 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 ks | Bazalka |
80 ml | Olej olivový |
0,5 ks | Paprika červená |
0,5 ks | Paprika zelená |
0,5 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
400 g | Těstoviny Tagliatelle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 168,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s paprikou a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Šalotku nakrájíme nadrobno a orestujeme cca 2min na polovině rozpáleného oleje. Přidáme na malé kostičky nakrájené papriky a necháme podusit cca 10min. Ochutíme solí a pepřem. |
2 | Bazalku rozmixujeme se zbytkem oleje, špetkou soli a pepře. |
3 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, přídáme do pánve k zelenině a za stálého míchání ještě 2min povaříme. Přidáme bazalkovou omáčku, odstavíme, promícháme a ihned podáváme. |