Baskické rybí filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Baskické rybí filé
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7743 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Filé rybí |
1 polévková lžíce | Kečup |
100 ml | Olej stolní |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 386,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Kečup, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Baskické rybí filé postup přípravy receptu:
1 | Rozmrazené filé nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Spolu s jemně nakrájenou cibulí je zprudka opečeme na oleji. |
2 | Omyté papriky podélně rozpůlíme, zbavíme semen a naplníme je rybím masem. Navrch položíme půlky oloupaných rajčat. Pod papriky dáme dvě lžíce oleje, kečup a bílé víno. Dusíme asi 20 minut. |
3 | Filé podáváme s chlebem. |
Velice jednoduchý a dobrý recept, který zvládne i začínající kuchtík!