Rybí filé na roštu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé na roštu
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 7745 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Filé rybí |
100 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 687kJ
0% Sacharidy 0 g
35% Tuky 26 g
10% Sodík 194 mg
149% Bílkoviny 84 g
Uhlovodany | 48,6mg |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 1,0mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé na roštu postup přípravy receptu:
1 | Filé rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a potřeme olejem. |
2 | Připravené porce ryby klademe na rozpálený rošt a po každé straně rožníme asi 5-7 minut. |
3 | Podáváme se zeleninovým salátem. |
Poznámka
Místo pepře můžeme použít mletou papriku.