Paštika z telecích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z telecích jater
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7747 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Játra telecí |
0,1 l | Mléko polotučné |
1 ks | Paštikové koření |
1 kávová lžička | Rum |
100 g | Slanina vepřová |
1 ks | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřová plec |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 403,1mg |
Draslík | 477,7mg |
Vláknina | 566,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra telecí, Rum, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paštikové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika z telecích jater postup přípravy receptu:
1 | Drobně rozkrájenou slaninu necháme zesklovatět, podusíme na ni cibuli jemně rozkrájenou (nesmí zežloutnout). |
2 | Omyté maso drobně rozkrájíme, trubice vykrojíme a játra umeleme dvakrát. Následně umeleme dušené maso a namočenou v mléce a vymačkanou žemli. Přimícháme vejce ušlehaná do pěny, ostatní přísady a řádně rozmícháme. |
3 | Směs urovnáme do hladké pudinkové formy nebo do zavařovací sklenice a uzavřeme víkem. |
4 | Vložíme do vodní lázně a vaříme hodinu až hodinu a půl ve vodní lázni. |
5 | Paštiku necháme vychladnout do příštího dne uzavřenou. |
Doma taky často děláme