Jednoduchý recept

Paštika z telecích jater

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7747
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Játra telecí
0,1 l Mléko polotučné
1 ks Paštikové koření
1 kávová lžička Rum
100 g Slanina vepřová
1 ks Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 g Vepřová plec
2 polévková lžíce Víno bílé
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 554kJ
3% Sacharidy 10 g
30% Tuky 23 g
3243% Sodík 65 g
52% Bílkoviny 29 g

Paštika z telecích jater postup přípravy receptu:

1

Drobně rozkrájenou slaninu necháme zesklovatět, podusíme na ni cibuli jemně rozkrájenou (nesmí zežloutnout).

2

Omyté maso drobně rozkrájíme, trubice vykrojíme a játra umeleme dvakrát. Následně umeleme dušené maso a namočenou v mléce a vymačkanou žemli. Přimícháme vejce ušlehaná do pěny, ostatní přísady a řádně rozmícháme.

3

Směs urovnáme do hladké pudinkové formy nebo do zavařovací sklenice a uzavřeme víkem.

4

Vložíme do vodní lázně a vaříme hodinu až hodinu a půl ve vodní lázni.

5

Paštiku necháme vychladnout do příštího dne uzavřenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Paštika z telecích jater
Doma taky často děláme love

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept