Jednoduchý recept

Zapékaný mečoun s houbami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7749

Ingredience

500 g Filé z mečouna
200 g Hříbky čerstvé
100 g Lišky čerstvé
1 polévková lžíce Majoránka
70 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 443kJ
1% Sacharidy 4 g
30% Tuky 23 g
16% Sodík 311 mg
48% Bílkoviny 27 g

Zapékaný mečoun s houbami postup přípravy receptu:

1

Hříbky i lišky nakrájíme na větší kousky, rozpálíme polovinu oleje a orestujeme je na prudkém ohni tak, aby pustily vodu. Poté ochutíme solí a pepřem.

2

Mečouna nakrájíme na cca 1cm velké kostky, osolíme, opepříme a zalijeme zbylým olejem.

3

4 listy pečicího papíru pokropíme vínem a položíme na plech. Do středů poklademe rybu s houbami, posypeme nasekanou majoránkou a listy zabalíme tak, abychom vytvořili závitky.

4

Pečeme v troubě předehřáté na 200C cca 12min.

5

Podáváme na talířích zabalené, rozbalíme až při konzumaci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept