Jednoduchý recept

Paštika z vepřových jater

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7751
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Játra vepřová
0,1 l Mléko polotučné
1 ks Paštikové koření
1 kávová lžička Rum
100 g Slanina vepřová
1 ks Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 g Vepřová krkovička dušená
250 g Vepřové plíce
2 polévková lžíce Víno bílé
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 703kJ
3% Sacharidy 10 g
32% Tuky 24 g
3245% Sodík 65 g
64% Bílkoviny 36 g

Paštika z vepřových jater postup přípravy receptu:

1

Drobně rozkrájenou slaninu necháme zesklovatět, podusíme na ni cibuli jemně rozkrájenou (nesmí zežloutnout).

2

Omyté maso drobně rozkrájíme, trubice vykrojíme a játra umeleme dvakrát spolu se zbylým vařeným masem. Následně umeleme dušené maso a namočenou v mléce a vymačkanou žemli. Přimícháme vejce ušlehaná do pěny, ostatní přísady a řádně rozmícháme.

3

Směs urovnáme do hladké pudinkové formy nebo do zavařovací sklenice a uzavřeme víkem.

4

Vložíme do vodní lázně a vaříme hodinu až hodinu a půl ve vodní lázni.

5

Paštiku necháme vychladnout do příštího dne uzavřenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept