Paštika z vepřových jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z vepřových jater
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7751 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Játra vepřová |
0,1 l | Mléko polotučné |
1 ks | Paštikové koření |
1 kávová lžička | Rum |
100 g | Slanina vepřová |
1 ks | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřová krkovička dušená |
250 g | Vepřové plíce |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 516,9mg |
Draslík | 453,5mg |
Vláknina | 566,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Rum, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové plíce, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Vepřová krkovička dušená, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paštikové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika z vepřových jater postup přípravy receptu:
1 | Drobně rozkrájenou slaninu necháme zesklovatět, podusíme na ni cibuli jemně rozkrájenou (nesmí zežloutnout). |
2 | Omyté maso drobně rozkrájíme, trubice vykrojíme a játra umeleme dvakrát spolu se zbylým vařeným masem. Následně umeleme dušené maso a namočenou v mléce a vymačkanou žemli. Přimícháme vejce ušlehaná do pěny, ostatní přísady a řádně rozmícháme. |
3 | Směs urovnáme do hladké pudinkové formy nebo do zavařovací sklenice a uzavřeme víkem. |
4 | Vložíme do vodní lázně a vaříme hodinu až hodinu a půl ve vodní lázni. |
5 | Paštiku necháme vychladnout do příštího dne uzavřenou. |