Zapékané rybí filé se zeleninou a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané rybí filé se zeleninou a jablky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7752 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené ve slupce |
400 g | Filé z aljašské tresky |
300 g | Jablka |
50 g | Olej stolní |
200 g | Paprikové lusky čerstvé |
200 g | Rajčata |
3 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 199,7mg |
Draslík | 949,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 85,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Jablka, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané rybí filé se zeleninou a jablky postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a osolíme. |
2 | Brambory vložíme do vymaštěného pekáčku a na ně klademe na plátky nakrájené filé, zeleninu a jablka. Osolíme a zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci. Dáme zapéci. |
3 | Podáváme se zeleninovým salátem. |