Rybí filé po cikánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé po cikánsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7754 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
1 kg | Filé rybí |
60 g | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 39,3mg |
Draslík | 23,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 68,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé po cikánsku postup přípravy receptu:
1 | Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na másle dorůžova, přidáme papriku a osmahneme. Osolené filé vložíme na cibuli a dusíme. |
2 | Měkké filé přendáme na talíř, omáčku zahustíme jíškou z másla a mouky a povaříme. Nakonec do omáčky přilijeme mléko a smetanu a ještě povaříme. Omáčka má být světle růžová a hladká. |
3 | Podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem. |