Smetanová zálivka na zeleninové saláty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová zálivka na zeleninové saláty
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7755 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 142,2mg |
Vláknina | 419,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej stolní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová zálivka na zeleninové saláty postup přípravy receptu:
1 | Z vajec uvařených natvrdo vyjmeme žloutky a prolisujeme je. Postupně do nich vešleháme olej a citronovou šťávu. |
2 | Zálivku osolíme, opepříme a lehce do ní vmícháme ušlehanou smetanu. |
3 | Zálivka je vhodná do jemných zeleninových salátů. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme.