Škvarkové placky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škvarkové placky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 776 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
250 g | Mouka polohrubá |
50 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové škvarky |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 928,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 75,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Škvarkové placky postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme najemno. |
2 | Necháme je vychladnout a přidáme rozemleté škvarky, rozetřený česnek, vejce, sůl a mouku. Vypracujeme těsto. |
3 | Těsto rozdělujeme na stejné dílky a z každého vyválíme slabou kulatou placku. |
4 | Opékáme po obou stranách ve vymaštěné pánvi. |
Poznámka
Podáváme s kávou nebo bílou meltou.