Zeleninová rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová rýže
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 7760 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
0,5 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
300 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 647kJ
18% Sacharidy 64 g
14% Tuky 11 g
20% Sodík 393 mg
15% Bílkoviny 8 g
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 137,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuto přílohovou rýži se zeleninou jsem už dělala dvakrát, jednou s vývarem a jednou s vodou. Jasně, že je lepší ta s vývarem. Soli a vody jsem dala dle potřeby. Dusila jsem na sporáku v hrnci se silným dnem, není podmínklou, že se musí dělat v troubě. Dá se připravit i v remosce. Palec nahoru.
Dala jsem jen méně másla.