Jednoduchý recept

Jehněčí kýta na grilu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7764

Ingredience

125 ml Citronová šťáva
2 kg Jehněčí kýta
1 kávová lžička Pepř černý mletý
175 g Pesto rajčatové
200 g Sýr Parmezán
2 kávová lžička Sůl
4 kávová lžička Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 976kJ
1% Sacharidy 5 g
68% Tuky 51 g
51% Sodík 1 g
99% Bílkoviny 56 g

Jehněčí kýta na grilu postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a osušíme jehněčí kýtu.

2

Na každé straně uděláme na každé straně masa přibližně 8 otvůrků. Kýtu položíme do nerezové mísy, osolíme, opepříme a polijeme citrónovou šťávou, aby pronikla do otvorů.

3

Necháme 30 minut odpočinout.

4

Do každého otvůrku vložíme půl lžičky rozetřeného česneku a kostičku sýra.

5

Po obou stranách vetřeme do kýty pesto.

6

Zabalíme kýtu do pečícího papíru potřeného olejem a do pergamenového pečícího papíru.

7

Převážeme provázkem.

8

Na střední teplotu rozehřejeme gril s poklopem.

9

Na rošt potřený olejem položíme balíček s jehněčím masem a prohříváme 2 hodiny.

10

Po hodině obrátíme. Poté sejmeme z grilu a dáme na 20 minut stranou.

11

Odstraníme papír a maso nařežeme.

12

Otevíráme balíček opatrně, abychom zachytili všechnu šťávu. Ohřejeme ji a nalejeme na naporcované maso.

13

Podáváme s hořčicí, hlávkovým salátem a česnekovou bagetou.

Poznámka

parmazán nakrájíme na kostičky 0.5cm

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept