Jehněčí kýta na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta na grilu
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7764 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 kávová lžička | Česnek |
125 ml | Citronová šťáva |
2 kg | Jehněčí kýta |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
175 g | Pesto rajčatové |
2 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 182,0mg |
Draslík | 795,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Jehněčí kýta, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pesto rajčatové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta na grilu postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a osušíme jehněčí kýtu. |
2 | Na každé straně uděláme na každé straně masa přibližně 8 otvůrků. Kýtu položíme do nerezové mísy, osolíme, opepříme a polijeme citrónovou šťávou, aby pronikla do otvorů. |
3 | Necháme 30 minut odpočinout. |
4 | Do každého otvůrku vložíme půl lžičky rozetřeného česneku a kostičku sýra. |
5 | Po obou stranách vetřeme do kýty pesto. |
6 | Zabalíme kýtu do pečícího papíru potřeného olejem a do pergamenového pečícího papíru. |
7 | Převážeme provázkem. |
8 | Na střední teplotu rozehřejeme gril s poklopem. |
9 | Na rošt potřený olejem položíme balíček s jehněčím masem a prohříváme 2 hodiny. |
10 | Po hodině obrátíme. Poté sejmeme z grilu a dáme na 20 minut stranou. |
11 | Odstraníme papír a maso nařežeme. |
12 | Otevíráme balíček opatrně, abychom zachytili všechnu šťávu. Ohřejeme ji a nalejeme na naporcované maso. |
13 | Podáváme s hořčicí, hlávkovým salátem a česnekovou bagetou. |
Poznámka
parmazán nakrájíme na kostičky 0.5cm