Jednoduchý recept

Pečené jehněčí na středomořský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 7768
Kategorie: Maso

Ingredience

750 g Brambory
4 stroužek Česnek
3 ks Cuketa
1,5 kg Jehněčí kýta
4 polévková lžíce Olej olivový
3 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
225 g Rajčata Cherry
1 hrst Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,011 kcal
Kilojoule 4 229kJ
9% Sacharidy 31 g
86% Tuky 64 g
18% Sodík 361 mg
133% Bílkoviny 75 g

Pečené jehněčí na středomořský způsob postup přípravy receptu:

1

Na 200 stupňů předehřejeme troubu.

2

Ostrým nožem uděláme do horní části kýty otvůrky a vyplníme dvěma třetinami plátků česneku a rozmarýnem.

3

Potřeme lžící oleje, osolíme a opepříme.

4

Do velkého pekáče dáme papriky, cukety, brambory, osolíme a opepříme.

5

Přidáme zbylý česnek, rozmarýn, olej a dáme stranou.

6

Jehněčí maso dáme do jiného pekáče a 40 minut pečeme v horní části trouby.

7

Přidáme do trouby marinovanou zeleninu, dáme na rošt pod jehněčí maso.

8

Obrátíme maso a 25 minut pečeme.

9

Přidáme k zelenině rajčata a 10 minut pečeme, dokud není maso hotové.

10

Maso vyndáme z trouby, přikryjeme alobalem a 10 minut necháme odpočinout.

11

10 minut pečeme ještě zeleninu a po 5 minutách ji obrátíme. Jehněčí kýtu naservírujeme a podáváme se zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept